Förätter

Förätter

Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

8 matjessillfiléer, grovskurna 8 ägg, löskokta och delade i kvartar 2 rödlökar, skalade och finhackade 0,5 knippe dill, grovskuret 0,5 knippe gräslök, finhackat 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta) 300 g smör, brynt
Fikonflarn med ädelost

Fikonflarn med ädelost

Ingredienser Portioner. 8-10 250 g smördeg 1 dl fikonmarmelad 4 färska fikon 140 g gräddädelost 1/2 dl grovhackade hasselnötter Lägg till i inköpslistan
Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg

Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg

2 humrar 1 schalottenlök, finhackad 1 röd chilifrukt, finhackad utan kärnor (eller grön) 3 dl grädde 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 tsk citronskal, rivet 1 msk majsstärkelse 0,5 dl vatten 0,5 dl Västerbottensost salt peppar
Tomat och mozzarellasallad

Tomat och mozzarellasallad

400 gram tomater av valfri sort ex. bifftomater, kvisttomater eller cocktailtomater. 11 mozzarellaost i lag
Chicken Adobo på salladsbädd

Chicken Adobo på salladsbädd

Chicken Adobo600 g kycklingbröst 1 kycklingbuljongtärning 0,5 dl soja (thai lättsoja) 2 msk kinesisk soja 2-3 krm salt 2-3 krm svartpeppar 2-3 lagerblad 3 klyftor vitlök, skalade och hackade 1 gul lök, skalad och delad i 4 delar (medelstor) 2-3 msk vinäger (sockervinäger) 1 l vatten
Krämig pumpasoppa med fröknäcke

Krämig pumpasoppa med fröknäcke

2 kg pumpa (eller butternut squash) 4 msk olivolja 1 gul lök, skuren 4 klyftor vitlök, pressad 0,5 tsk salt 0,5 tsk malen kanel 0,5 ml malen nejlika 0,5 tsk malen muskot 0,5 tsk svartpeppar 9,5 dl grönsaksbuljong pumpakärnor, skalad 1 dl matlagningsgrädde 2 msk honung frökex
Minivästerbottenspaj

Minivästerbottenspaj

Pajdeg1,65 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten. 1Fyllning i pajskalen200 g Västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl vispgrädde salt peppar, nymald
Pelle Janzons tigerbiff

Pelle Janzons tigerbiff

Banka ut oxfilébitarna mellan två ark plastfolie så tunt det går. Man ska nästan kunna se genom köttet
Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med skagenröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Potatis 4 st bakpotatis(ar) Skagenröra 1 kg räkor , med skal (ca 400 g skalade) 0,25 st Rödlök 5 cm gurka 1 knippa(en) gräslök , (en liten) 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk Citron , pressad Köp receptet
Skagenröra

Skagenröra

Så här gör du Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt
Krämig gubbröra

Krämig gubbröra

matjesfiléer, tärnade (eller ansjovis om du föredrar det). 1potatisar, kokta och tärnade. 1ägg, hårdkokta och tärnade