Förätter

Förätter

Jordärtskockssoppa med parmachips

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Räkcheesecake med kavring, dill och stenbitsrom

Räkcheesecake med kavring, dill och stenbitsrom

Botten250 g kavring (eller annat mörkare bröd) 100 g smör, smält. 1Fyllning5 gelatinblad 400 g färskost 3 dl crème fraîche (34 %) 1 rödlök, finhackad 1 burk stenbitsrom (eller röd caviar) 500 g räkor med skal 2-3 msk färsk dill, finhackad 1-2 msk citronsaft, nypressad salt peppar
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 1 burk matjessillfilé (à 200 g) 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt svartpeppar Till servering gärna knäckebröd Lägg till i inköpslistan
Klassisk gubbröra

Klassisk gubbröra

Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 100 g ansjovisfiléer 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning

Wontontacos med löjroms- och skagenfyllning

Tacoskal0,5 l rapsolja, till fritering 8 wontonplattor flingsalt. 1Löjromsfyllningca 4 msk crème fraîche 0,5 rödlök ca 100 g löjrom 1 kvist dill, till garnering 1 citron
Blinier – små boveteplättar med löjrom och rödlök

Blinier – små boveteplättar med löjrom och rödlök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl mjölk 1 paket jäst , (50 g) 2 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 2 st ägg 1 nypa(or) salt 50 gram smör Till servering 1 burk(ar) löjrom 1 burk(ar) crème fraiche 1 st röd lök(ar) 1 st citron(er) Köp receptet
Solöga

Solöga

Ingredienser Portioner. 4 5 - 5 1/2 inlagda rödbetor (5 1/2 rödbeta motsvarar ca 150 g) 1 - 1 1/2 gula lökar 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g) 1/2 dl kapris 2 - 3 råa äggulor Lägg till i inköpslistan
Nubbesallad

Nubbesallad

Ingredienser Portioner. 4 1 burk matjessill (à 200 g) 1/2 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar 1/2 liten finhackad rödlök 1/2 dl hackad purjolök 2 msk finhackad dill 3 kokta potatisar 2 hackade hårdkokta ägg peppar ev salt Till servering kavring eller knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Caroline i köket

Caroline i köket

1 burk kokosgrädde, 400 ml. 13 stora avokador. 12 msk pressad lime                . 1salt. 12 passionsfrukter
Äggkokotter med kallrökt lax.

Äggkokotter med kallrökt lax.

Gillar du inte lax kan du ersätta med räkor, skinka eller salami. 6 stycken. 200 g färsk spenat 1 mks smör salt 2 dl riven ost 6 ägg 6 msk vispgrädde Garnering
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Sätt ugnen på 275 grader. Klyv hummern. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar