I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetariskt som tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
Elin skriver. Jag satt och bläddrade i några gamla nummer av buffé och hittade detta på en daal. Det är en indisk linsgryta, och eftersom jag älskar daal, var jag tvungen att prova
Recept. Kryddig indisk linsgryta – Dhal. Jag älskar kryddblandningen spiskummin, kanel och kardemumma. Därför är det en återkommande smakkombination här på bloggen
Mjuk, len, kryddig och helt himmelsk. Ungefär så skulle jag vilja beskriva den här grytan. Vet inte varför jag inte gör den oftare men när jag väl gör den så njuter hela familjen av de fantastiska smakerna
Nilla's Kitchen. Ofta är det de allra enklaste rätterna som är godast. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Bra tvärtomeffekt till det här vädret. Hemmagjord curry är kul och luktar gott. 1 tsk torkad ingefära1 tsk fänkål1 tsk spiskummin1 tsk korianderfrö1 tsk paprikapulver1 tsk kalonji whut
Jag vet inte hur det är hos er, men där jag bor gör vintern sin entré först nu. Isskorpa på bilrutan varje morgon och löfte om snö ända från Ryssland inom några dagar
Som ni kanske har märkt har jag postat en hel del inlägg med soppor och grytor det senaste. Det är för att jag tycker att det är typ det godaste man kan äta såhär på höstkanten
Idag kom inspirationen till receptet från tallriken… Jag gled förbi Antikboden i Västertorp centrum tidigare idag där jag brukar kika in och hittade några udda 1800-tals tallrikar
Koka ris enligt förpackningens anvisningar. Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixade lite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak