Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Jag följer upp förra inlägget om pesto med en god pastarätt smaksatt med just pesto. Om man har en liten burk med pesto i kylen, är detta en mycket snabblagad och god vardagsrätt med det italienska kökets signum
Av svampen blev det en härlig soppa. Det passar ju nu när det börjar vara lite höstlikt ute. 1-2 port200 g karljohansvamp1 shalottenlök0,5 vitlöksklyfta1 msk smör1 msk torrt vitt vin0,5 dl grädde1,5 dl vatten0,5 hönsbuljongtärningen knivudd sambalHacka löken och riv vitlöken
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong