Skär knappt 1 centimeter tjocka skivor av skinkan. Bred senap på alla skivor. Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det. På söndagar ska man äta söndagsstek. När jag växte upp, på 1850-talet, serverades det ofta stek med sås och potatis på söndagarna
Senapsströmming. Blanda ägg och senap. Klipp fenorna av strömmingsfiléerna. Rör ner filéerna i ägg-smeten. Panera filéerna i rågmjölet och tillsätt salt och peppar efter smak
Som vanligt är det svårt att skriva ut koktider när det gäller kött, det beror så mycket på kvaliteten på köttet så ta mina tider bara som en fingervisning och kolla med en sticka om det är klart eller ej
Vi firade midsommar med mina föräldrar och syster idag, på midsommardagen. Min paradrätt vid dessa storhelger är alltid Jansson, det passar både till jul, midsommar och påsk
Kika gärna in några andra av mina goda middagstips här nedan. Långbabakade revben är fantastiskt gott. Och det bästa av allt är att det nästan inte behövs någon tid i köket alls, så länge man planerar bra
skala och finhacka lök och vitlök, rensa paprikan och finhacka den. Blanda ihop lök, vitlök och paprika med kryddorna och lammfärsen för hand eller med degkrokar