Vilt

Vilt

Frasiga korgar till desserter

Frasiga korgar till desserter

Sätt ugnen på 200°. Tina vårrulledegen i förpackningen. Smält smöret och pensla 6 cocotteformar med smör
Hjortbiffar med dragonsås

Hjortbiffar med dragonsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram hjortfärs 1,5 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk dragon 1 msk smör 3 st äggula(or) Sås 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 tsk senap , fransk 1 tsk dragon 3 dl sky , + köttbuljong Köp receptet
Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Dovhjortsbiffar med timjansmör

Dovhjortsbiffar med timjansmör

4 1 gul lök 3 msk smör 600 g viltfärs av hjort 1 ägg 2 tsk mejram 1 tsk salt 1 krm peppar 2 dl vispgrädde Timjansmör 100 g rumsvarmt smör 1 msk olivolja 1 msk finhackad färsk timjan 1 liten vitlöksklyfta 1 krm salt Lägg till i inköpslistan
Hjortfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon

Hjortfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon

10,25 dl viltfond. 1Hjortfärsbiffar6-8 msk ströbröd 0,25 dl kalvfond 0,25 dl viltfond 1,5 dl vispgrädde 1 msk soja japansk 1 msk konjak 2 ägg 750 g hjortfärs 2 msk gul lök, riven 1 krm svartpeppar salt 50 g smör, till stekning
Hjortytterfilé med potatiskroketter och svampsås

Hjortytterfilé med potatiskroketter och svampsås

600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar. 1Potatis- och lökkroketter6-7 mjöliga potatisar 3 bananschalottenlökar (alt 1 stor gul lök) 1 citron, rivet skal vispgrädde, efter behov 2 ägg, till moset 2 ägg, till paneringen 1 dl vetemjöl 1-2 dl pankoströbröd olja, till fritering salt peppar
Fyllda älgfärsbiffar

Fyllda älgfärsbiffar

1Sås0,5 dl vatten 3 dl grädde 1 dl rött vin 50 g Fjällbrynt messmör 2 msk cognac salt (efter smak) peppar (efter smak) 2 msk viltfond 1 msk soja 2 msk smör ev majsstärkelse (eller mjölk efter behagmajzenamjöl eller mjölk efter behag)
Per Morbergs viltfärsbiffar

Per Morbergs viltfärsbiffar

500 g viltfärs (gärna från älgkalv) 3-4 msk ströbröd 1 dl kalvfond (ej koncentrerad) 1,5 dl vispgrädde 1 msk tamarisoja 2 tsk cognac 2 ägg 2 msk gul lök, riven 1 krm svartpeppar smör, till stekning 1 dl svarta vinbär 4 dl viltfond (ej koncentrerad) 1-2 msk redningsmjöl
Dovhjortsfilé med rotfruktspuré och rödvinssås

Dovhjortsfilé med rotfruktspuré och rödvinssås

13 dl kalvfond (eller hemmagjord viltfond). 12 timjankvistar (eller hemgjort viltsalt). 1Rödvinssås puts från köttet 1 schalottenlök, hackad 1 morot, i slantar 1 tsk socker 1 msk smör 5 dl rödvin 3 dl kalvfond (eller hemmagjord viltfond) 3 kvistar färsk timjan 1 krm salt 1 krm svartpeppar ev. 1Hjort600 g dovhjortsfilé 25 g smör 2 timjankvistar (eller hemgjort viltsalt) 2 krm salt peppar