Gubbröra (Per Morbergs) 125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök www.juligen.se
Gubbröra med brynt smör och kavringsmul 4-6 portioner 125 g ansjovis 2 ägg 3 potatisar 1 dl majonnäs 0,5 dl crème fraîche 0,5 dl dill, finhackad 0,5 dl gräslök, finhackad Cervera
Laxcheesecake 250 g kavring. 1100 g smör. 14 st gelatinblad. 1250 g lax. 12 dl crème fraîche. 12. 5 dl turkisk yoghurt. 10. 5 st rödlök www.hemtrevligt.se
Räkbakelse med ostkrokskross 300 g färskost 2 dl crème fraîche 200 g räkor, skalade (MSC-märkta) 1 kruka dill, färsk 1 rödlök 1 burk röd stenbitsrom (MSC-märkt) 1 citron, saften salt peppar 18 skivor formfranska www.koket.se
Krämig och lyxig smörgåstårta Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta Hemmets Journal
Fruktig och saftig smörgåstårta Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren. Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja Hemmets Journal
Extra stor och läcker smörgåstårta Gör så här för att göra brödet. Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren Hemmets Journal
Skaldjurscheesecake Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter Hemmets Journal