Rotmos Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör www.recept.com
Fransk potatisgratäng 6 1 1/2 kg potatis (av fast sort) 3 dl vispgrädde 6 dl mjölk 2 msk finhackad vitlök 1 msk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Rårakor med löjrom och vispad crème fraiche Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rårakor 8 st fast potatis , medelstora 0 salt 0 svartpeppar , nymalen 0 , till stekning Vispad crème fraiche 2 dl crème fraiche 1 msk citronsaft Tillbehör 100 gram löjrom 0,5 dl färsk dill , fint hackad 0,5 dl fänkål , fint skuren 0,5 dl röd lök , fint hackad 0,5 dl färsk gräslök , fint hackad Köp receptet www.tasteline.com
Raggmunkar med gräslök - Sara Bäckmo Ingredienser4 ägg4 dl mjöl8 dl mjölk500 g skalade potatisett knippe hackad gräslök www.sarabackmo.se
Frasiga potatisbakelser Rulla ut smördegen och pressa potatisen över. Ha inte potatis ända ut till kanten utan spara ett par centimeter av smördegen runt om catrineyngbro
Hon skivar 1 kg potatis och tar sedan fram muffinsformen. Resultatet? Detta gör jag nästa fest!www.newsner.com
Rotmos – recept Skala under tiden potatisen och skär i bitar. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller purépress mittkok.expressen.se