Potatis

Potatis

Rotmos

Rotmos

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör
Fransk potatisgratäng

Fransk potatisgratäng

6 1 1/2 kg potatis (av fast sort) 3 dl vispgrädde 6 dl mjölk 2 msk finhackad vitlök 1 msk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan
Rårakor med löjrom och vispad crème fraiche

Rårakor med löjrom och vispad crème fraiche

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rårakor 8 st fast potatis , medelstora 0 salt 0 svartpeppar , nymalen 0 , till stekning Vispad crème fraiche 2 dl crème fraiche 1 msk citronsaft Tillbehör 100 gram löjrom 0,5 dl färsk dill , fint hackad 0,5 dl fänkål , fint skuren 0,5 dl röd lök , fint hackad 0,5 dl färsk gräslök , fint hackad Köp receptet
Frasiga potatisbakelser

Frasiga potatisbakelser

Rulla ut smördegen och pressa potatisen över. Ha inte potatis ända ut till kanten utan spara ett par centimeter av smördegen runt om
Rotmos – recept

Rotmos – recept

Skala under tiden potatisen och skär i bitar. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller purépress