1Till servering400 g pasta, t ex penne parmesanost, färskriven 0,5 dl valnötter ev färsk basilika. 100 g grönkål (eller svartkål) 100 g champinjoner 1 klyfta vitlök ca 400 g kycklingfilé, eller lårfilé (utan skinn) ca 1 msk smör flingsalt svartpeppar, nymalen 3 dl vispgrädde 0,5 citron, finrivet skal 2 tsk citronsaft, färskpressad
Receptet på lasagneplattor använder vi oss av även när vi vill göra annan form av pasta, t. Det fungerar som ett perfekt substitut till onyttig, näringsfattig, glutenspäckad pasta
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Strö över dill och servera såsen med pastan och kokta gröna ärter
Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fäs purjolök och vitlök i en stekpanna med smör. Blanda i spenaten och fräs tills spenaten är mjuk
Skär pastan på mitten på längden. Hyvla en bit emmenthaler och lägg på pastan, lägg en klick av zucchiniröran ovanpå, skär av en bit fram och rulla ihop till en rulle och stick ner i tomatsåsen