Hej på er,. Jag tänkte gå rakt på sak och ge er ett supersmaskigt recept. Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera på sista tiden men jag har verkligen inte haft en lugn stund över… Ändring
Vi hörs lite senare i eftermiddag, då är det dags för nästa veckas matlista. God morgon på er allihop. Igår hade vi fina gäster på besök och vi ändrade om lite i matlistan
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Dagens middag har jag kopierat rakt av från Mama Skoglys blogg Smaskelismaskens. Hon bjuder alltid på så bra och smaskiga tips, bl a anammade jag henne tips om Sloppy Joes som bra husvagnskrubb, men omvandlade det till perfekt efter en dag i backen krubbsom naturligtvis går hur bra som helst att äta vilken årstid, vilken vecka och vilken dag som helst
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt färsen och smula sönder den. Tillsätt selleri, tomatkross, köttbuljong, spansk peppar, äpple, rostad paprika, salt och peppar
Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostad potatis. Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och salt efter smak
Gräddkokta rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och skiva löken tunt, skiva feferonin. Blanda rotfrukter, lök, feferoni, grädde, salt och peppar och häll i en smord ugnsfast form
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar