Bak

Bak

  • 14 Recept
Bountykaka i långpanna

Bountykaka i långpanna

Eftersom mina kollegor vet att jag gillar att baka och även att jag bakar en hel del så förväntades det något hembakat och gott även denna gången
Chokladkaka med kokostosca

Chokladkaka med kokostosca

Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Den här kakorna kan jag verkligen rekommendera. De är goda, enkla att göra och kan lätt anpassas för att bli gluten- och laktosfria
Äppelkakor Med Mandelknäck

Äppelkakor Med Mandelknäck

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Glaserad äppelkaka i långpanna

Glaserad äppelkaka i långpanna

Rör i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker och smörblandningen. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper. 4 tsk bakpulver
{Blåbärspaj med kardemumma}

{Blåbärspaj med kardemumma}

Augusti är en månad som ger mig blandade känslor. Jag kan känna mig lite sorgsen över att sommaren lider mot sitt slut och att det är en hel evighet till nästa, samtidigt som jag känner hur hösten lockar med mysigt titta-på-film-väder och mat som känns mer vällagad och som smakar av naturen
Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka. Hallå. Kärleksmums + kladdkaka = GOTT. Ni måste testa. Du behöver. 150 g smör. 4 dl socker
Blåbärspaj

Blåbärspaj

Blanda ihop smör med vetemjöl, bakpulver, socker, salt och vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 1 tsk bakpulver

Moccarutor

2 tsk bakpulver. 200 g Milda margarin. 5 ägg. 4 dl strösocker. 4 dl vetemjöl. 1 dl kakao. 2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker

Pannkakor

2½ dl vetemjöl (150g). ½ tsk salt. 6 dl mjölk (600g). 3 ägg. 2 msk Milda Culinesse. TILL STEKNING. 3½ msk Milda Culinesse