Asiatiskt

Asiatiskt

  • 87 Recept
Rebellpasta med frasig parmesankyckling

Rebellpasta med frasig parmesankyckling

400 g spaghetti 100 g smör 5 klyftor vitlök, finhackade 4 tsk gochugaru (koreanska chiliflakes, eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes) 2 msk japansk soja 2 msk ostronsås (eller teriyakisås för vego) 1,5 dl parmesanost, riven (+ mera att toppa med) 2 salladslökar, tunt skivade
Kung Pao kycklingwok

Kung Pao kycklingwok

600 g kycklinglårfilé 3 klyftor vitlök 1 röd paprika 1 knippe grön sparris (250 g) 1 knippe salladslök (125 g) 100 g portabellosvamp 3 msk färsk ingefära, färskriven 2 tsk sichuanpeppar, mortlad 250 g äggnudlar 1-2 dl rostade cashewnötter neutral olja (till stekning)
Craving noodles

Craving noodles

250 g risnudlar (eller snabbnudlar) 1 dl sockerärtor 1 dl broccoli 3 msk rostad lök 1 msk sriracha 2 tsk paprikapulver 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja (het) 2 msk soja 2 msk hoisinsås
Kinesisk coleslaw

Kinesisk coleslaw

900 gram rödkål, vitkål, spetskål eller sommarkål. 0,5 tsk salt. 0,5 dl ljus kinesisk soja eller japansk ljus soja
Glasnudelwok med kyckling

Glasnudelwok med kyckling

250 g glasnudlar 500 g kycklingfilé 4 klyftor vitlök, finhackade 4 salladslökar, skurna i 3 cm stora bitar bitar 1 spetspaprikor, strimlad 3 blad salladskål, tunt strimlade 1 morot, hyvlad med potatisskalare 60 g böngroddar, färska 1 dl salta jordnötter, grovhackade 1 knippe färsk thaibasilika (gärna från asiatisk livs) 1 knippe färsk koriander (gärna från asiatisk livs) salt neutral rapsolja, att steka i
Stekta nudlar, Filip Poons recept

Stekta nudlar, Filip Poons recept

200-300 g äggnudlar 2-3 kycklinglår, urbenade och strimlade 2 klyftor vitlök, hackade 2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pak choi) 5 salladslökar, strimlade på snedden 1 morot, skuren i tunna stavar 1 dl böngroddar 2-3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 msk ostronsås 2 tsk strösocker 0,5 tsk salt, till stekning rapsolja färsk koriander (eventuellt)
Ramensoppa med kyckling och sobanudlar

Ramensoppa med kyckling och sobanudlar

Ramensoppa300 g kycklingfilé salt peppar olja, till stekning 4 klyftor vitlök 4 tsk färsk ingefära, riven 1-2 chilifrukter 0,5 msk rapsolja 2 l vatten 6 msk kycklingfond 3,5 msk japansk soja 1 msk honung 1,5 msk vitvinsvinäger 200 g shiitakesvamp 0,5 knippe salladslök 1,5 msk sesamolja 200 g sobanudlar