Denna super goda chokladtårta består av ett saftigt Devil's food cake chokladbotten, två lager med hallongrädde och chokladfyllning och en Dark chocolate fudge frosting
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
De här kakorna är försvinnande goda. Jag utgick från receptet på extra chokladiga cookies men ville ha dem med lite mindre chokladsmak, lite mindre smuliga och så ville jag använda mörkt muscovadosocker, och efter alla ändringar blev det ju ett helt nytt recept
När jag höll på att baka mormors chokladsnitt till vårt Kakkalas som tilldrog sig i lördags - och som f ö blev en dundersuccé med ca 470 besökare - drog jag mig till minnes att jag tidigare hade utlovat att försöka göra en glutenfri variant
För någon vecka sedan upptäckte jag en nyhet i butikshyllan, en påse med melonkärnor, som lär vara lika nyttiga och fulla med bra fettsyror som kusinen pumpakärnor
Här är en märklig symbios. Som gjord för en sockerälskande fullkornseftersträvare, eller kanske för någon som fått för sig att allting som är mörkbrunt i socker- och mjölväg är nyttigt
Chutney finns det ett otal varianter av. Det här är min. Den är mustig och smakstark, och jättegod till kyckling, mustiga vegetariska grytor och fläskrätter
Det kanske är möjligt att du fortfarande har några egna eftersläntrande jordgubbar eller hallon i din täppa, men annars är nog bärsäsongen obönhörligen slut för den här gången