Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann. Skär lagom små bitar av torsken och laxen (om ni inte köpt fördiga kuber som jag) vänd ner i kastrullen och låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt
Tillaga mitt i ugnen på 175° i 15–20 minuter, tills inner-temperaturen är 65°. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor. Tillsätt mörk redning och låt såsen sjuda i 3 minuter. Rosta mitt i ugnen på 250° i ca 20 minuter
Ta ut när temperaturen är ca 52-58 grader och lägg i folie i ca 10-20 minuter. In i ugnen tills rotfrukterna är färdiga, ca 30-60 min beroende på storlek
Grilla dem på direkt värme 2–3 minuter på varje sida. Låt dem sedan ligga på svag indirekt värme under lock 4–5 minuter. Dela äpplen i 1/2-1 cm tjocka skivor och grilla ett par minuter per sida
Ingredienser Portioner. 4 4 ägg 500 g räkor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparrot salt och peppar 1 l vatten 1 1/2 msk salt 600 g torskfiléer ev dill till servering Lägg till i inköpslistan