Min kokbok

Min kokbok

  • 68 Recept
Div recept
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Fisksoppa med lax och torsk

Fisksoppa med lax och torsk

Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann. Skär lagom små bitar av torsken och laxen (om ni inte köpt fördiga kuber som jag) vänd ner i kastrullen och låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt
Carpaccio med löjrom och pepparrot

Carpaccio med löjrom och pepparrot

Fantastiskt god förrätt. Jag har bloggat om den förut men den är värd ännu en plats i rampljuset. Tips till nyårsafton
Stekt reninnerfilé med sherrysås

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Tillaga mitt i ugnen på 175° i 15–20 minuter, tills inner-temperaturen är 65°. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor. Tillsätt mörk redning och låt såsen sjuda i 3 minuter. Rosta mitt i ugnen på 250° i ca 20 minuter
Grillad fläskkotlett med äpple, salvia och senap

Grillad fläskkotlett med äpple, salvia och senap

Grilla dem på direkt värme 2–3 minuter på varje sida. Låt dem sedan ligga på svag indirekt värme under lock 4–5 minuter. Dela äpplen i 1/2-1 cm tjocka skivor och grilla ett par minuter per sida
Lax på potatisbädd

Lax på potatisbädd

Vi tycker det är gott och vi har frysen laddat med abborrfileer, röding, öring, lax, torsk och strömming
Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Nyanserad mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, färska örter och citron. Det tar cirka 15-20 min beroende på storlek
Krämig torskfilé i ugn

Krämig torskfilé i ugn

Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter
Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

Ingredienser Portioner. 4 4 ägg 500 g räkor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparrot salt och peppar 1 l vatten 1 1/2 msk salt 600 g torskfiléer ev dill till servering Lägg till i inköpslistan