köttet har grova fibrer, och redan när jag stod och tärnade det kändes det som riktigt grytkött - sådär härligt trådigt och smältande mört som kött blir när det få koka långsamt, och länge
Skär köttet i ganska små bitar och stek sedan detta i stekpanna kryddat med salt och peppar. När köttet är färdigstekt och har fått fin färg lägger du detta i formen
När vi äter fläskkött i vår familj så blir det oftast någon form av gratäng eller långlagat. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor
Salta och peppra köttet på båda sidor. Lägg på ugnsplåt stick en stektermometer i en av köttbitarna (det är viktigt att termometerns spets sitter mitt i biten
Skär köttet i skivor. Lägg i köttet och purjolöken. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. 5 dl grädde (valfri fetthalt) 1 st köttbuljongtärning 1 dl vatten 0. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. 1 st köttbuljongtärning. 5 dl grädde (valfri fetthalt) 1 st köttbuljongtärning 1 dl vatten 0