Vegetariskt

Vegetariskt

  • 28 Recept
Crêpes med räkfyllning

Crêpes med räkfyllning

Vispa samman mjöl, havrekli, salt och hälften av mjölken till en tjock, slät smet. Vispa ner äggen och späd med resten av mjölken
Fruktig fläskfilé

Fruktig fläskfilé

Putsa filéerna och dela dem på mitten. Gnid in salt, peppar och timjan eller rosmarin. Bryn filébitarna runt om i en stekpanna med smör
Laxpudding

Laxpudding

Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt de svalna. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor
Tomatsallad med pepparrot

Tomatsallad med pepparrot

Dela de stora tomaterna på mitten och ytterligare en gång. Skiva tunt och lägg upp på assietter. Finhacka löken och strö den över
Lax i örtsås

Lax i örtsås

Krydda laxen med salt och peppar, och lägg i en form. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Strö i örter och tillsätt vin, buljongtärning, senap och grädde
Frasig fisk

Frasig fisk

Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Baka i ugn i 10 minuter. Fräs lök och hackade champinjoner i en kastrull med smör
Förälskade räkor II

Förälskade räkor II

Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Sjud grytan några minuter. Häll i creme fraiche eller grädde
Tonfisksallad med ris och ägg

Tonfisksallad med ris och ägg

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det svalna. Blanda riset med salladen och lägg upp på tallrikar
Rullströmming med kaviar

Rullströmming med kaviar

Salta och peppra strömmingen på köttsidan. Rulla ihop filéerna från stjärten och lägg dem i en smord ugnssäker form
Currysill med äpple

Currysill med äpple

Låt sillen rinna av väl. Skär i bitar. Dela, kärna ur och tärna äpplet fint. Skölj och strimla purjolöken fint
Laxpaj med avokado

Laxpaj med avokado

Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter
Rödbetspaj med fetaost

Rödbetspaj med fetaost

Pajdeg. Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Tonfisksallad med ris

Tonfisksallad med ris

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Lägg i ärt- majs-, och paprikablandningen när det återstår 2 minuter av koktiden
Bohuslänsk fiskpudding

Bohuslänsk fiskpudding

Tina fisken om den är fryst. Separera fiskfiléerna och lägg dem på en tallrik. Salta och peppra. Koka under lock i mikron, ca 3 minuter på full effekt
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skala rabarbern om den är grov. Skär stjälkarnas i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka lökarna
Rabarbersaft med vanilj

Rabarbersaft med vanilj

Skölj rabarberstjälkarna väl och skiva dem grovt. Koka upp dem tillsammans med vattnet och koka på svag värme i 20 minuter
Tonfisk och bönsallad

Tonfisk och bönsallad

Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Lägg på tonfisk, skivad potatis och tomaten i bitar. Koka haricots vertsen i ett par minuter
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter
Ägg med laxtopp

Ägg med laxtopp

Skala och dela äggen i halvor. Hacka laxen fint och blanda med crème fraiche, senap och dill. Forma små biffar och lägg på ägghalvorna