Smaka av med salt och peppar, och servera soppan med nachorullar, ost, persilja och jalapeño. Skala och hacka löken, och fräs den tillsammans med färsen i en gryta med smör
Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
-)Vi har precis inlett med en klassiker, hummersoppan. Till hummersoppa ska det ju förstås vara champange men för oss blev det istället ett alkoholfritt rosébubbel
Servera i bitar till soppan. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minuter. Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar
Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili