4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 11/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 11/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Om man vill så kan man mellanlanda baconet på hushållspapper för mindre fett vid servering. För mindre styrka kan man switcha mått på chili och vanlig creme fraiche
Ställ in i ugnen och stek 15minuter. Sätt in köttfärsen i ugnen och stek ytterligare 20-30 min. 1 osötat. 1 lök. 1 ägg. 1 tsk torkad mejram. 1 tsk paprikapulver. 100 g ost
Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
4 portioner 1-2 st kryddiga korvar (jag använder sujuk, chorizo passar också bra) 4 st ägg 1 gul lök 1 röd paprika 1 chili 2 vitlöksklyftor 4 st tomater (kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 msk tomatpure 1 tsk paprikapulver Salt och peppar Persilja till garnering Olja till stekning Gör såhär. Låt tomatsåsen puttra i 15-20min. Baka mitt i ugnen i ca 5 min. 1-2 st kryddiga korvar. 1 gul lök. 1 röd paprika. 1 chili. 1 burk krossad tomat. 1 msk tomatpure. 1 tsk paprikapulver
Värm då upp moset under några minuter på svag värme under omrörning. Sänk ner värmen till hälften och låt sedan grönsakerna samt kryddorna sauteras i några minuter
5 mindre gula lökar. 1mindre vitlök (hel). 1 kg fläskkarré (utan ben). 1 tetra krossade tomater. 1 tsk Herbamare. Nr 16554 på Systemet. Släpp sedan ner blomkålsriset i lättsaltat, kokande vatten i ca 10 sekunder. Birgitta 5 mindre gula lökar. 1mindre vitlök. 1 kg fläskkarré. 1 tetra krossade tomater. 1 tsk H
Klassisk dansk fläskstek kan du göra på fläsksida som ofta har svålen kvar. Annars går det bra med karré, benfri kotlett eller skinkfransyska så länge de har svålen kvar
11/2-2 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål2 tsk salt2 krm pepparSås. 5 dl sky+vatten2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl11/2 dl gräddesalt, pepparBe att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn. Låt den stå ca 15minuter i ugnen. Sänk värmen i ugnen till 160°. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet och stek tills termometern visar 75° för kotlett och 85° för skinkstek, ca 11/2-2 timmar. Späd med skyn och låt såsen koka ca 5 minuter. 11/2-2 kg kotlettrad. 11/2 dl grädde
Lägg i chilin och sichuanpepparn i oljan och stek i en minut. Woka i en minut. Lägg sedan i räkorna och woka tills de är nästan helt klara (kanske två, tre minuter)
Grytbitar av fläskkött ( bryn först )1 dl mangobitar 1 msk riven ingefära Lite rivet limeskal SaltPeppar 1 pressad vitlöksklyfta3 dl grädde 1-2 msk mangochutney Låt allt puttra ihop ca 1-1,5 timme. - Läs hela inlägget här 1 dl mangobitar. 1 msk riven ingefära. 1 pressad vitlöksklyfta. 1-2 msk mangochutney. ca 1-1,5 t
Skär lövbiffarna i 11/2 cm breda strimlor. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1minut. 1 msk ketjap manis. 1 st squash. 1 st röd lök. 1 st röd paprika. 1 st chilipeppar
Mina var sååå små så jag gjorde inte det. 11/2 tsk salt. 4 1/2 dl vispgrädde. 11/2 msk kycklingfond. Sätt ugnen på 180 grader. In i ugnen i 1 timma och 30 min. 11/2 tsk salt. 4 1/2 dl vispgrädde. 11/2 msk kycklingfond
1 liten lök. 1 tomat. 1 liten bunte färsk persilja. 1 färsk chili om du gillar hetta. 1 tsk sju kryddor- recept HÄR. 1 liten lök. 1 tomat 1 liten bunte färsk persilja. 1 färsk chili om du gillar hetta. 1 tsk sju kryddor- recept HÄR