Kött

Kött

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka till köttet blir mört. 2 gula lökar / 6 vitlöksklyftor / 0,5 purjolök / 200 g rotselleri / 1 spansk peppar / 0,5 kg ytterlår / 1 dl tomatpuré / 0,5 - 0,75 l vatten / 2 köttbuljongtärningar / 2 msk svartpeppar / 1 msk flingsalt / 0,2 - 0,3 dl rödvin / 2 msk kummin / 1 grön paprika / 1 röd paprika / smör att fräsa i. / 2 köttbuljongtärningar
Indiskt ris

Indiskt ris

Pimpa ditt ris på detta indiska sätt. Så gott. Till 4 portioner behöver du. 3 dl basmatiris. ½ krm kardemummakärnor
Pannkaksrulle - Hemmets Journal

Pannkaksrulle - Hemmets Journal

1500 g köttfärs. 500 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 250 g champinjoner 0. 125 g smör
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

1Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör
Revbensspjäll kokta sedan grillade

Revbensspjäll kokta sedan grillade

Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme