Ute är det höstrusk, mörkt och ruggigt. Vad passar då bättre till kvällsmat om inte nybakade scones. Detta är premiär för mej vad gäller glutenfria scones
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid
Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva äpplet i bitar. Vispa ägget och sukrinmelisen pösigt. Blanda i proteinpulvret, kesellan och mandelmjölet, blanda väl
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda