Den här goda kycklingrätten i ugn med smak av oregano gjorde jag till kidsen i helgen och båda nästan slickade tallrikarna, främst minstingen som var helt tokig i såsen
4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Salta kycklinglårfiléerna. Skiva kycklingen. Bottna serveringsskålar med nudlar, häll på buljong och toppa med kyckling, omelettstrimlor, sockerärter, salladslök och sesamfrön
Igår blev det kycklingspett med jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Kycklingspett. Blanda allt, utom salt och peppar, till marinaden och häll ner i påsen, se till att all kyckling får marinad på sig
Jag har ingen aning varför denna rätt kallas spökkyckling. Vi åt det i alla fall en gång hos min mans moster och det var så gott så jag fotade receptet, glömde bort det och kom att minnas det först igår när jag stod och inte visste vad jag skulle göra av mina kycklingfiléer