Kycklingen ska marineras i två omgångar i vardera minst sex timmar, tomater ska kokas, silas, kylas, värmas upp igen, ja det är helt enkelt en väldans massa olika saker som ska göras
Het kycklinggryta med chorizo. Strimla kycklingen tunt och fräs i olja tillsammans med hackad gul lök. När kycklingen fått färg så tillsätts slantad chorizokorv, hälten av tomaterna (i halvor) och sambal oelek
Tärna kyckling och skär paprika och purjolök i strimlor eller som du vill ha dem. Fräs kyckling och grönsaker tills kycklingen fått lite färg, ca 5 minuter. 4 kycklingfiléer
Skär paprikan i bitar och lägg tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Häll över kycklingen. 425 kcal33,7 g protein18,1 g fett31,1 g kolhydraterKyckling i mango- och currysås, 3 port2 stora kycklingfiléer½ msk rapsolja½ msk smörsalt, peppar0,75 st stor röd paprika1 ½ dl matlagningsgrädde0,75 tsk curry½ msk sambal oelek½ pressad vitlöksklyfta½ dl mango chutney½ dl torrostade jordnötter (kom på det efter jag tagit bilden. Kyckling i mango- och currysås, 3 port. 2 stora kycklingfiléer
Skala äpplet och löken och skär dem i små tärningar. Hetta upp oljan i en panna och fräs det tillsammans med köttet, curry, kanel, kardemumma och ananas tills allt har fått lite färg
) Grytan i sig själv är hur enkel som helst att laga och man kan välja att bara använda kycklingfilèer eller , som jag tycker bli godast, använda en hel kyckling och stycka upp den i mindre bitar
Tyckte först att den var i starkaste laget för barnen, så jag pillade ut kycklingbitar åt dem och lade dem i lite grädde i stället och det är länge sen ungarna (eller vi för den delen också) har ätit så mycket
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta