Kyckling

Kyckling

  • 18 Recept
Tikka masala med kyckling eller oumph

Tikka masala med kyckling eller oumph

Lika god att tillagas med kyckling eller oumph om man vill ha den vegetarisk. Dela kycklingfiléerna i bitar om du använder det
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Kycklingen ska marineras i två omgångar i vardera minst sex timmar, tomater ska kokas, silas, kylas, värmas upp igen, ja det är helt enkelt en väldans massa olika saker som ska göras
Kryddig kycklinggryta med banan och jordnötter

Kryddig kycklinggryta med banan och jordnötter

Tärna kyckling och skär paprika och purjolök i strimlor eller som du vill ha dem. Fräs kyckling och grönsaker tills kycklingen fått lite färg, ca 5 minuter. 4 kycklingfiléer
Kyckling i mango- och currysås

Kyckling i mango- och currysås

Skär paprikan i bitar och lägg tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Häll över kycklingen. 425 kcal33,7 g protein18,1 g fett31,1 g kolhydraterKyckling i mango- och currysås, 3 port2 stora kycklingfiléer½ msk rapsolja½ msk smörsalt, peppar0,75 st stor röd paprika1 ½ dl matlagningsgrädde0,75 tsk curry½ msk sambal oelek½ pressad vitlöksklyfta½ dl mango chutney½ dl torrostade jordnötter (kom på det efter jag tagit bilden. Kyckling i mango- och currysås, 3 port. 2 stora kycklingfiléer
Chicken Curry

Chicken Curry

Dela kycklingen i lagom stora bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i lite olja i stekpanna. ½ liter buljong (kyckling- eller grönsaksbuljong)
Västindisk curry

Västindisk curry

Skala äpplet och löken och skär dem i små tärningar. Hetta upp oljan i en panna och fräs det tillsammans med köttet, curry, kanel, kardemumma och ananas tills allt har fått lite färg
Chicken curry

Chicken curry

) Grytan i sig själv är hur enkel som helst att laga och man kan välja att bara använda kycklingfilèer eller , som jag tycker bli godast, använda en hel kyckling och stycka upp den i mindre bitar
KYCKLING CURRY GRYTA

KYCKLING CURRY GRYTA

Tyckte först att den var i starkaste laget för barnen, så jag pillade ut kycklingbitar åt dem och lade dem i lite grädde i stället och det är länge sen ungarna (eller vi för den delen också) har ätit så mycket
Grymt god och krämig kycklinggryta gjort på ”ingenting”

Grymt god och krämig kycklinggryta gjort på ”ingenting”

Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Indisk kycklinggryta

Indisk kycklinggryta

Kycklinggryta blir det och även om ingredienslistan kan tyckas lång så är faktiskt det mesta av innehållet kryddor och grönsaker
Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i
Kung pao chicken

Kung pao chicken

Sååå gott. Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut, men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma
Indisk kycklinggryta

Indisk kycklinggryta

Den här kycklinggrytan passar perfekt som en lite festligare vardagsmiddag. Värm lite olja i en stekpanna och fräs kycklingen med kryddpastan
Indisk kycklingcurry

Indisk kycklingcurry

Stycka kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i olja några min i en gryta. 1 hel färsk kyckling. 1 hel färsk kyckling