Vegetariskt

Vegetariskt

  • 18 Recept
Squashburgare med vitlöksyoghurt

Squashburgare med vitlöksyoghurt

Pressa potatisen och blanda med äggen. Riv squashen grovt och krama ur vätskan. Blanda ner squashrivet i äggvispet
Butternut Squash Risotto

Butternut Squash Risotto

Risotto är en riktig comfort food och är en passande maträtt på hösten då man helst äter mättande och värmande rätter
Grönsaksfyllda champinjoner

Grönsaksfyllda champinjoner

Jag tycker det är så himla kul att utgå från en eller flera speciella råvaror och sen komponera ihop en maträtt eller en hel meny av det
Spenat och kikärtsbiff

Spenat och kikärtsbiff

Grön middag i dubbel bemärkelse. Gott var det. Ca 3 portioner. 4 dl blötlagda kikärtor (blötlagd volym)2 dl hackad spenat1 tsk salt (inte mindre det blir trist)2 klyftor vitlök1 dl sesamfrö pepparTill frityr- 0,75 l olja
Afrikansk spenat & äggrätt

Afrikansk spenat & äggrätt

Denna kanongoda afrikanska spenat och äggrätt gick otroligt snabbt och enkelt att sno ihop. Vi käkade den kryddiga spenatröran med basmatiris och en rejäl klick av 'min godaste äppelchutney' (se här)
Annas vegetariska linsbiffar

Annas vegetariska linsbiffar

Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Nyttig vegetarisk zucchinilasagne

Nyttig vegetarisk zucchinilasagne

Vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Lättlagad och riktigt god
Vegetariska köttbullar

Vegetariska köttbullar

Så här gör du. 40 minuter. Rör samman mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå för att svälla i 10 minuter
Falafel i savoykål med picklade ingefärsmorötter, avokadoröra och tahini

Falafel i savoykål med picklade ingefärsmorötter, avokadoröra och tahini

Det här är, på inga sätt och vis, en traditionell falafel. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)