Vi får se bara mer och mer vegetariska alternativ på matmarknaden, och trots att jag är en allätare, så försöker även jag varje vecka göra minst ett vegetariskt recept här hemma
Grön middag i dubbel bemärkelse. Gott var det. Ca 3 portioner. 4 dl blötlagda kikärtor (blötlagd volym)2 dl hackad spenat1 tsk salt (inte mindre det blir trist)2 klyftor vitlök1 dl sesamfrö pepparTill frityr- 0,75 l olja
Denna kanongoda afrikanska spenat och äggrätt gick otroligt snabbt och enkelt att sno ihop. Vi käkade den kryddiga spenatröran med basmatiris och en rejäl klick av 'min godaste äppelchutney' (se här)
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Det här är, på inga sätt och vis, en traditionell falafel. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)