Marias moussaka. 2 oktober 2015 @ 11. 28. Alternativ moussaka för den som inte gillar auberginer. 1,1 kg mjölig potatis700 gram köttfärs2 st gula lökar2,5 dl tomatsås, tex Barilla pastasås125 gram Mozarellaost200 gram riven ost, tex prästosttimjansvartpepparchilipeppar, Santa Mariachilipowder, Santa Mariasaltsmör, till stekning
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Koka tortellinin någon minut kortare än anvisningarna på förpackningen anger och låt rinna av
Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Den här kakorna kan jag verkligen rekommendera. De är goda, enkla att göra och kan lätt anpassas för att bli gluten- och laktosfria
Krämig, smakrik och barnens favorit. Korv älskar ju dom flesta barn. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olika varianter på gratänger
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Låt den annars stå till den är färdig. Så här gör du 35 minuter Lägg filéerna i en vid kastrull och koka upp vatten i en vattenkokare eller separat kastrull
Initiativtagarna till denna dag var matbloggarna Lotta Brinck, CrimsonAnna och Ika. Till soppan serverade jag ugnsrostad blomkål, vars recept jag fann i David Batras kokbok (har ni tur finns den fortfarande kvar på rean på bokrean)
Stek dom sedan i smör i en stekpanna. Testade en ny rätt idag, Köttfärsgratäng. Gratänger älskar jag. Passar perfekt som lunch låda men framförallt så är det super gott
Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Skär filéerna i skivor som är 1 cm breda och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med matfett. Skär filéerna i skivor som är 1 cm breda och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med matfett