7

7

  • 30 Recept
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Ingredienser Portioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Smörgåstårta à la club sandwich

Smörgåstårta à la club sandwich

Ingredienser Portioner. 10 2 paket bacon (à 140 g) 1 grillad kyckling 10 soltorkade tomater i olja 1 dl majonnäs 3 dl matyoghurt (10 %) 1 dl finskuren gräslök 1 tsk dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt) 400 g rumsvarm färskost 1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda) ruccola till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
Sweet and sour pork

Sweet and sour pork

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Kotletter ca 600 g tunnskivad kotlett 1 msk olja 1/2 tsk salt 2 krm peppar 500 g Sweet & Sour Cookingsauce Sallad 2 hjärtsallad 2 tsk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kyckling Curry höns curry

Kyckling Curry höns curry

Börja med att koka kyckling eller höns. Lägg kycklingen eller hönan i en stor gryta och slå på kallt vatten
Gaeng Ped

Gaeng Ped

Ingredienser1 kycklingfilé1- 1 ½ msk red currypaste1 burk (400ml) kokosmjölk1 msk fisksås (fish sauce)½ tsk socker½ dl bambuskott3 msk skivade vattenkastanjer½ morot½ röd paprika½ grön paprika2st limeblad
Jennies helstekta kyckling

Jennies helstekta kyckling

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Helstekt kyckling
Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

Ingredienser Portioner. 4 300 g kycklingfilé 1 msk olivolja 2 msk riven ingefära 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond) 3/4 dl basmatiris 4 dl vatten 500 g djupfrysta wokgrönsaker 400 ml kokosmjölk salt och peppar färsk koriander 1 lime Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Thaibiff med ris

Thaibiff med ris

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) ca 350 g lövbiff 1 gul lök 1 1/2 msk finhackad ingefära 2 morötter 1 broccoli ca 220 g bambuskott 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm peppar 2 tsk röd currypasta 2 msk japansk soja 1 tsk strösocker 250 ml kokosmjölk 1 lime Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Husmorsornas fläskfilé Africana

Husmorsornas fläskfilé Africana

Under tiden kokar du ris och ställer fram små skålar med kokos, russin, jordnötter och mango chutney så att man får den där riktiga 70-talskänslan
Kyckling currybaguette

Kyckling currybaguette

Jag brukar göra lite olika sorters kycklingröror. Denna gången hade jag bl. a kycklingfilé, äpple, ägg och curry i
Apelsinstek av fläskkarré

Apelsinstek av fläskkarré

Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Dagens lunch

Dagens lunch

Har haft ett paket med sjögräsnudlar hemma hur länge som helst och när jag började med deffen så blev det inte alls något av med det
Lunch and new in!

Lunch and new in!

Dagens lunch. Ägg, avokado, quornfileér (orkade inte tina upp kyckling), keso och shirikatinudlar. Shirikatinudlar (fitnessnudlar) - perfekt subitut för pasta eller ufyllnad av måltider
Biffwok med grönsaker - 380 kcal

Biffwok med grönsaker - 380 kcal

70 gram broccoli. 70 gram squash. 70 gram kinesisk kål eller pak choi. 1 vårlök 70 gram broccoli. 70 gram squash. 70 gram kinesisk kål eller pak choi
Skaldjurspasta med chili

Skaldjurspasta med chili

Koka pastan. Koka ihop krossade tomater, crème fraiche, vitlök och fond i en kastrull ca 5 min. Blanda i frysta skaldjur och persilja