Bakning

Bakning

  • 39 Recept
Toscapäron

Toscapäron

Låt päronen rinna av. Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Chokladrutor med nötter

Chokladrutor med nötter

Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ägg, bakpulver och kakao och vispa smeten slät. Blanda i mjölet på låg hastighet
Spindelnätskaka

Spindelnätskaka

Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning. Blanda i kaffet och häll allt i en stor skål
Skoleboller, Norska bullar

Skoleboller, Norska bullar

En av mina absoluta favoritbullar. Vaniljkrämen och glasyren gör bullen saftigt krämig. Ett tjockt lager av krispig kokos förseglar härligheten
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Pajdeg. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
New York Cheesecake

New York Cheesecake

150 g digestivekex. 175 g smält smör. 11 dl strösocker
Bakad citronpaj med italiensk maräng

Bakad citronpaj med italiensk maräng

Botten. Lägg smör, mjöl, salt, socker, 2 äggulor och vatten i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg
Halloncurd

Halloncurd

Jag tror allt att lemon curd har gått och fått sig en riktigt svår konkurrent. Just nu håller jag på att provbaka inför ett nytt spännande tårtrecept och en av fyllningarna är hallon curd
Citronkaka

Citronkaka

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt citronskal och citronsaft
Rabarberpannacotta

Rabarberpannacotta

Men idag klämde jag faktiskt in både träning och massage innan jag drog igång med bakningen. Hallå i stugorna
Citronglass

Citronglass

Tvätta skalet på citronerna noga med diskmedel. Torka av. Riv sedan skalet på rivjärn. Var noga så du bara river det yttersta, ej det vita för det ger en besk smak
Bavaroise

Bavaroise

BavaroisePortioner. 6/br>Du behöver. 5 g Gelantinblad 0. 5 st vaniljstång 2. 5 dl Mjölk 90 g strösocker 4 st Äggulor 2 dl Vispgrädde
Macroner!

Macroner!

Macroner. 0kommentarer. Två sorters, samma smet. Päronchoklad, och jordnöt- banansmak. ca. 16st. 1 3/4dl mandelmjöl eller mald sötmandel
Drömrulle

Drömrulle

Gör så här. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, sikta ner det i smeten
Gottebulle (mjölkfri)

Gottebulle (mjölkfri)

En bulle fylld med vad jag hade hemma – valnötter, krossade pepparkakor och mandelmassa – men vill du hellre ha en ”bulle” så fyller du den med kanel och socker
Citronpaj

Citronpaj

Sommar. Sol. Gul. Citron. Citron är så himla härligt i bakverk, inte bara för den härliga färgen men också för att syrligheten i citroner gör sig perfekt med det söta
Strawberry freakshake!

Strawberry freakshake!

Den senaste trenden inom milkshakes är minst sagt galen. Som om milkshake inte var tillräckligt festlig så tar freakshake