Har du någon gång varit i Italien eller på en riktigt italiensk restaurang så har du oftast blivit serverad en Limoncello som digestif, som underlättar magsmälltningen efter en stor italiensk måltid
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Jag tror de flesta av oss är medvetna om att Italien som land är väldigt kulinariskt. Landet, eller jag borde kanske skriva dess invånare, andas verkligen mat och inkluderar det i nästan allt de gör
Värm ugnen till 250 grader grill. Skala och skiva löken och vitlöken tunt. Fräs i smöret i en gryta i cirka 10 minuter eller tills löken är mjuk och glansig
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulorna poröst tillsammans med socker och vanilj. Vispa i mascarponen i äggulesmeten, vänd därefter i äggvitorna
Italiensk plocktallrik. Hej och godkväll den fredagskväll. Äntligen helg igen, eller vad säger ni. Jag älskar mitt jobb, men det är ändå likväl alltid lika skönt när man är ledig, det kommer man inte ifrån
När jag var med i Viktväktarna för 15 (ehum) år sedan gjorde jag en jättegod tomatsoppa. Den räknades som en nollpoängare på den tiden, men jag har nog ändrat receptet lite under årens gång så jag vet inte vad den räknas som idag
Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
När jag såg fotot i mat. såklart -bloggen blev jag genast sugen på soppa. Maken var som vanligt skeptisk när jag sa att vi skulle göra soppa, men han blev positivt överraskad