Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med. Anette undviker ju gluten för att hon mår bättre av det
Det här är ett bakverk som ofta blir alternativet till fika när vi glutenintoleranta ska välja. Egentligen en väldigt god bakelse, men kan bli tråkigt i längden när det upprepar sig, biski eller budapest, biskvi eller budapest
ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix med fiber) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix med fiber) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
Glutenfria citronkakor. Foto. Nicklas Tegerström. Det här är en variant av mitt recept på glutenfria syltkakor, som jag gör med hemmagjord lemon curd som fyllning
smör och glutenfritt ströbröd till formen. smör och glutenfritt ströbröd till formen. 1½ dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas blå). 1½ dl glutenfritt mjöl
8 1/4 dl semper Glutenfritt Mjöl. Rör eller vispa fettet och sockret mjukt. Tillsätt ägget. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg
I dag fick jag lust att baka muffins, och jag knåpade ihop detta receptpå pepparkaksmuffins, glutenfria så klart och dom blev supergoda,annars kan det glutenfria ha en tendens att bli ganska torrt, i och försägså har jag inte så jätte stor erfarenhet på att baka glutenfritt eftersom jag nyss har fått diagnosen och måste pröva mej fram, men dom här sötnosarna blev goda
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar