Till grillköttet gjorde jag en coleslaw med soltorkade tomater och fetaost, mycket gott. Coleslaw med soltorkade tomater, Vitkålssallad 4 pers1 liter strimlad vitkål½ rödlök, tunt skivad2 dl turkisk youghurt2 tsk dijonsenap1 pressad vitlöksklyfta1 dl strimlade soltorkade tomater i olja75 gram fetaost, rivensalt,pepparBlanda vitkål och rödlök i en stor bunke. 2 tomater½ gurka½ rödlök(sallad om du vill men i Grekland serveras den utan. )½ grön eller vit paprika75 gr fetaostoliverKlyfta tomaterna, skiva gurkan och paprikan, strimla rödlöken. Coleslaw med soltorkade tomater, Vitkålssallad 4 pers. 2 tomater
Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis. Vi serverar denna klassiker med ett friskt medelfylligt vitt vin gjort på Chenin Blancdruvan
Strimla rödlök, paprika och tomater efter tycke och smak. Tomater. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Det finns mycket mat som är god i matlåda. Faktiskt finns det mat som är godare i matlåda än vad den är nygjord… Gulaschsoppa är en sådan rätt, som liksom gosar till sig i matlådan under dagen och smakar alldeles, alldeles underbart till lunch på jobbet
MaträttHuvudrätt, Kyckling. tomatpuré. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några minuter. Detta äter vi max 2-3 gånger om året men herregud vad gott det är
Finhacka laxen eller mixa den med saltet i matberedaren med kniven monterad. Blanda laxen med spansk peppar, salladslök, limeskal, potatismjöl och matyoghurt till en färs