Potatis

Potatis

  • 10 Recept
Krispigt ugnsrostad potatis med rosmarin, vitlök, olivolja

Krispigt ugnsrostad potatis med rosmarin, vitlök, olivolja

Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Potatis bolangère.

Potatis bolangère.

Potatisgratäng utan grädde. 6 st stora potatisar 1 silverlök 3 kvistar rosmarin 6 dl kycklingbuljong 25 g smör salt & peppar Skiva. 6 st stora potatisar
Långkokt fläskkotlett

Långkokt fläskkotlett

Servera med kokt potatis, och grönsaker och inlagd gurka. Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg
Timjankryddad klyftpotatis

Timjankryddad klyftpotatis

Skala och klyfta varje potatis i fyra delar. Låt potatisen rinna av i ett durksslag och fördela den på plåten
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Vad jag menar är att potatis, lök, grädde, smör och ansjovis kanske inte verkar så särdeles livat men något händer under gräddningen som ger upphov till karamelliga noter parade med umami – det blir helt enkelt otroligt gott
Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , (600-700g) 2 klyfta(or) vitlök , (2-3) 1 st potatisgratäng 0 cocktailtomater Marinad 2 msk rapsolja 1 msk balsamvinäger 1 msk soja , Kikkoman 1 st vitlöksklyfta(or) 1 msk sweet chilisås 1 msk honung 1 tsk salt 1 krm peppar Köp receptet
Rostad färskpotatis

Rostad färskpotatis

Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i 20–30 minuter beroende på storleken. 18 st färskpotatisar. 18 st färskpotatisar 1 msk raps- eller olivolja 1 tsk salt, gärna flingsalt (några kvistar timjan eller rosmarin)