Min älskade rabarberkräm smaksätter jag här med hallon. 3-4 port300 g rabarber3 dl vatten1-1½ dl socker 2 dl hallon1-1½ msk potatismjöl + ½ dl vattenSkala rabarberna om det behövs. Skär rabarberna i bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och 1 dl socker och låt koka tills rabarberna är helt mjuka, ca 10 min. 300 g rabarber
Denna gång är det min lillasyster som får bidra med ett recept. Jag har många gånger tänkt testa liknande recept, men eftersom min käre make jobbar med energieffektiviseringar, vågar jag inte riktigt sätta på ugnen under så lång tid, särskilt inte med ugnsluckan på glänt
Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna. 1200 g rabarber (2 stjälkar). 1Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje
Jag hade ännu lite rabarber kvar hemma så jag lagade en klassisk smulpaj. Skär rabarbern i små bitar, smörj en pajform och lägg rabarberbitarna i formen
Lägg rabarber och annanas i en smord form. Smeten bres sedan ut på rabarberna/ananasen. Börja med att ansa rabarberna, skär dem i 1½ cm stora bitar. 250 g rabarber
Låt rabarbern koka i. vattnet och sin egen vätska (som sipprar ut när rabarbern blir varm). Rör gärna med en sked när rabarbern blivit mjuk - så går den sönder fortare
Nu äntligen har jag fattat knepet med att få rabarberkompott eller rabarbermarmelad rödrosa. Det hemliga knepet är att man inte skalar rabarbern innan man kokar den, utan bara tvättar den och skär bort ändarna
När jag skapade några rabarber och jordgubbsrecept för ett uppslag i februari var det (som du säker kan tänka dig) nästan helt omöjligt att få tag i rabarber
Men en av de saker jag lagat i jobbsammanhang är i alla fall den här fantastiskt trevliga rabarberdesserten, och den vill jag verkligen dela med mig av