Men igår så började energin äntligen komma åter, så jag passade på att baka minikakor. Alla kakor blir extra söta i miniformat, och det bästa är ju att man då kan äta flera stycken
Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig. Jag testade att baka några spröda goda chokladiga kakor och jag blev himla nöjd
Tar man för mycket mjöl så ramlar kakorna lätt sönder. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka, ca 1,5-2 cm tjocka och ca 3-4 cm i diameter (de kommer sedan flyta ut i ugnen så kakorna ska vara ganska tjocka innan du sätter in plåten i ugnen). ca 1,5-2 cm tjocka och ca 3-4 cm i diameter (de kommer sedan flyta ut i ugnen så kakorna ska vara ganska tjocka innan du sätter in plåten i ugnen)
Låt kakorna svalna på galler eller på bakplåtspappret som drar av plåten direkt på bakbordet. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i 175 grader, tills de fått en aning färg