Helg- och bjudmat

Helg- och bjudmat

  • 4 Recept
Fiskgryta med lax, torsk & räkor

Fiskgryta med lax, torsk & räkor

Slå över vinet, fonden vattnet och grädden. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Dela grönsakerna i lagom bitar och tillsätt i grytan, låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt fisken och låt den sjuda ca 6-8 min, vänd försiktigt ner finhackad dill innan servering
Krämig kycklinggryta med svamp och vitlök

Krämig kycklinggryta med svamp och vitlök

Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken. Skär svamp och lök i lagom bitar. Hetta upp en stekpanna, börja med att tillsätta rapsolja och bryn kycklingbitarna till gyllenbrun färg runt om
Coq au vin

Coq au vin

Krydda med salt och svartpeppar. Strimla fläsket och skala och hacka vitlöken. Skala och skär löken i halvmånar
Filégryta med kantareller

Filégryta med kantareller

Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Skala och hacka löken och ansa kantarellerna