Middagar

Middagar

  • 12 Recept
Ribbestek

Ribbestek

En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek med svålen kvar. Servera steken med stekt potatis och stekt brysselkål och en härlig sås gjord på skyn du får från steken
Pepparrotskött

Pepparrotskött

Gör så här Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet
Äggakaka

Äggakaka

Ingredienser Portioner. 4 400 g rimmat sidfläsk i skivor 7 ägg 1 1/2 dl vetemjöl 6 dl mjölk (3 %) 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Fläskpannkaka | Recept ICA.se

Fläskpannkaka | Recept ICA.se

Ingredienser Portioner. 4 300 g fläskkött eller bacon 4 ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan
Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Börja med att sätta igång med att koka potatisen i lättsaltat vatten. Under tiden den kokar hinner du göra resten

Grytstekt fransyska

6 - 8 portioner. 1. Bind upp köttet med steksnöre eller köp en färdignätad stek. Gnid in den med salt och peppar och bryn den runt om i smör i en stekpanna
Skinkstek

Skinkstek

Förra veckan fick jag tag i en billig skinkstek som fick bli söndagsmiddag igår. Till steken åt vi gräddsås och stekt vitkål

När är köttet klart?

Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart
Ribbestek

Ribbestek

Ingredienser Portioner. 8 buffeportioner ca 1 kg ribbestek 2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen