Efterrätter

Efterrätter

Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

SMULDEG. 125 gram smör. 4 msk socker. 1 msk sirap. 1 dl vetemjöl. 2 dl fiberhavregryn. 1 krm salt. FYLLNING. ca 0,75 liter jordgubbar, 400 gram
Galette med äpple och mandelkräm

Galette med äpple och mandelkräm

Ingredienser Portioner. 8-10 Mördeg 200 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 4 dl vetemjöl 2 dl mandelmjöl 1 krm bakpulver 1 ägg Mandelkräm 100 g mandelmassa 50 g rumsvarmt smör 1 ägg 1/2 msk vaniljsocker 1/2 tsk grovmalen kardemumma Garnering 3 - 4 röda äpplen 1 äggula 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan
Klassisk gino med vit choklad

Klassisk gino med vit choklad

2 bananer. 2 kiwifrukter. 16 jordgubbar. 200 g vit choklad. god vaniljglass till servering. Gino2 bananer 2 kiwifrukter 16 jordgubbar 200 g vit choklad god vaniljglass till servering
Pannkakor, grundrecept

Pannkakor, grundrecept

Pannkakssmet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
De bästa pannkakorna

De bästa pannkakorna

2 ½ dl vetemjöl. 4 ägg. 6 dl mjölk. 1 msk socker. ½ tsk salt. 2-3 msk smält smör. 2 ½ dl vetemjöl 4 ägg 6 dl mjölk 1 msk socker ½ tsk salt 2-3 msk smält smör
Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Rabarbers smulpaj

Rabarbers smulpaj

Riktigt gott med smulpaj tycker jag. Så idag blev det en smulpaj med rabarber. Denna paj går alltid hem här hos oss
Klassisk smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple

6 portioner. Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form