Här kommer receptet på den goda efterrätten jag gjorde till valborg. Den här efterrätten var en av dem bästa jag gjort sa sambon och jag kan inte annat än hålla med
Har ni också snö därute. Här har snön fortsatt falla hela dagen, jag tycker det är riktigt mysigt. Olof som tog kvällsrundan med Bally är väl inte fullt lika begeistrad, men inne i köket är det varmt och gott
Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp grädde och mjölk. Vispa ihop vanilj, strösocker och äggula. Häll gräddmjölken över chokladen, rör tills allt har smält
En annan variant på efterrätt med kokt mjölk är pannacotta. Crème brûlée med smak av kanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Det slinker ju ner så lätt och behöver inte tuggas och det är trots allt min mammas favoritefterrätt
En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Efterrätter. Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Då hann jag ju med att bjuda er på efterrätt också. Receptet är hämtat ur boken ” Godsaker med gott samvete” där jag i höstat bidrog med tre goda efterrätter, bland annat just den här