Huvudrätter fisk

Huvudrätter fisk

  • 80 Recept
Ugnsbakad torsk med äggsås
Wow...ny favvo med lax!

Wow...ny favvo med lax!

Snart halvvägs in i en ny vecka, och här på Västkusten har sommaren försvunnit för att visa en kyligare sida
Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Lyft upp fisken. Stek den mjuk i smör i samma stekpanna som fisken stektes i. Strö kantarellerna och gräslöken över fisken
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Skär svampen i mindre bitar och stek den i smör i en stekpanna
Stekt abborre i ansjovisgrädde

Stekt abborre i ansjovisgrädde

Vänd filéerna i mjöl och stek de panerade abborrfiléerna i smör. Lägg dem åt sidan, salta och peppra lätt
Torskrygg med pancetta, skaldjurssås och dillolja

Torskrygg med pancetta, skaldjurssås och dillolja

Skaldjursfond1 kg räkor och kräftor, skalen 2 morötter, skurna i bitar 2 gula lökar, skurna i bitar 2 klyfta vitlök 4-5 msk rapsolja 1 dl tomatpuré 2-3 dl torrt vitt vin 2 tsk dillfrö 4 persiljestjälkar
Torsk i hummersås

Torsk i hummersås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl basmatiris 250 gram broccoli Torsk 600 gram torskrygg 1 msk Mat
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
Torskrygg med bacon och gräslök

Torskrygg med bacon och gräslök

Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fisken