Wow...ny favvo med lax! Snart halvvägs in i en ny vecka, och här på Västkusten har sommaren försvunnit för att visa en kyligare sida Gourmetmorsan
Ugnsbakad torskrygg med rostad spetskål och brynt smörsås Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt www.koket.se
Vårkänslor - Halstrad gösfilé med vårgrönt och örtmajonnäs, 2 port Dela fiskfiléerna med ett diagonalt snitt. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan ner Elsas Skafferi
Abborre i vitt vin Lyft upp fisken. Stek den mjuk i smör i samma stekpanna som fisken stektes i. Strö kantarellerna och gräslöken över fiskenmittkok.expressen.se
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Skär svampen i mindre bitar och stek den i smör i en stekpanna Matklubben.nu
Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se Krydda fisken med salt och vitpeppar, stek någon minut på var sida i rikligt med smör. Stek samtidigt snittytan på citronen och servera till fiskenwww.koket.se
Stekt abborre i ansjovisgrädde Vänd filéerna i mjöl och stek de panerade abborrfiléerna i smör. Lägg dem åt sidan, salta och peppra lätt www.koket.se
Torskrygg med pancetta, skaldjurssås och dillolja Skaldjursfond1 kg räkor och kräftor, skalen 2 morötter, skurna i bitar 2 gula lökar, skurna i bitar 2 klyfta vitlök 4-5 msk rapsolja 1 dl tomatpuré 2-3 dl torrt vitt vin 2 tsk dillfrö 4 persiljestjälkar www.koket.se
Torsk i hummersås Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl basmatiris 250 gram broccoli Torsk 600 gram torskrygg 1 msk Mat www.tasteline.com
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Torskrygg med bacon och gräslök Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fiskenMatklubben.nu
Lax i krämig apelsin- och citronsås med pressad potatis 11 fiskbuljongtärning. 14 laxfilébitar 2 dl vispgrädde 5 dl crème fraiche 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 purjolök 0,5 apelsin, saft och skal 1 citron, skal 1 fiskbuljongtärning salt peppar www.koket.se