pizza

pizza

Italiensk pizzadeg

Italiensk pizzadeg

390 g vatten [4 dl] 20 g jäst 600 g vetemjöl (Tipo 00 eller Manitoba Cream) [10 dl] 12 g salt [2 tsk] Zeta extra jungfruolivolja classico
Äggpizza

Äggpizza

1 pizza Botten 2 dl riven ost 2 ägg Topping 1/2 mozzarella (à 125 g) 1 dl pizzasås 1/2 dl riven ost 8 skivor salami färsk oregano Lägg till i inköpslistan
Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

Poolish. Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader. Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet
Almas 7 i topp!

Almas 7 i topp!

Sist men absolut inte minst kommer ”FREDAGSPIZZAN” som varit med sen i bloggens barndom. Redan innan dess hade vi startat traditionen med att baka egen pizza på fredagar och jag kan ärligt påstå att det inte är många fredagar vi missat den
Vit Pizza med Lax & Färskost

Vit Pizza med Lax & Färskost

Ingredienser 2 rödlökar, skalade och skivade 1 dl socker 1/2 dl ättika (12%) 1 dl vatten 1 frp färdig pizzadeg ca 400 g 1 pkt (200 g) Crème Bonjour Oliv & Örter Färskost 200 g gravad lax, skivad 1 kruka färska örter