Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Dela lax i bitar. Stek hastigt i lite av oljan. Lägg åt sidan. Strimla purjo, dela broccoli, paprika och vitkål i mindre bitar
Tonfiskröra1 burk tonfisk i vatten [150 g avrunnen vikt] 1,5 msk majonnäs 1 msk gräddfil 1 msk gräslök, hackad + lite att garnera med 2 msk basilika, hackad, + lite att garnera med 2 msk persilja, hackad 0,5 klyfta vitlök 0,5 citron, finrivet skal salt svartpeppar örtagårdskrydda
4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Dillsyrade grönsaker1 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 2 dl vatten 1 krm dillfrö (valfritt) 1 dillstjälkar salt 100 g gulbeta (alt rödbeta eller annan god grönsak) 100 g morot
Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng. Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar