En fantastiskt god och färgstark soppa med kraftig smak av rostad paprika. Anledningen till att jag kom på idén att göra denna goda rätt, var ett avsnitt av Gordon Ramsay‘s ”Kitchen Nightmares”
Denna goda soppa åt jag första gången hos familjen Engvall för ganska många år sedan. Den har hängt med sedan dess och gjorts någon gång emellanåt, men denna vinter har den verkligen fått en reunion och vi har ätit den flera gånger bara de sista månaderna
I torsdags kväll var jag sugen på något värmande. Jag har haft ögonen på denna morotssoppa och fick äntligen chansen att testa den, aningen ändrad för att passa mig bättre
1. Skala och skiva palsternackorna i grova bitar. 2. Häll Milda flytande margarin i en stor kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Långledigheten är snart över och imorgon hägrar jobbet igen. Ledighet är alltid trevligt. vissa, även jag till en viss del, tycker om när man inte behöver passa tider eller följa ett schema strikt utan ta dagen som den kommer och bara vara
fööööörlåt mig. nu tänkte jag komma tillbaka. Snabb, enkel och värmande med knaprigt strössel, ytterligare en variant på blomkålssoppa (se variant 1 och variant 2)BLOMKÅLSSOPPA MED STRÖSSEL 4 portioner1 påse frusen blomkål1 gul lök ½ paket ekologisk bacon 1 liter kycklingbuljong1-2 dl grädde 1 tsk rökt paprikasaltpepparrapsoljaTILLBEHÖR1 pkt fetaost ½ paket ekologisk bacon 2 msk svarta eller vita sesamfrön1