Detta blev mitt bästa bounty/kokosgodis hittills. Nu är det visserligen ett tag kvar till påsk, men jag måste ju säga att detta är ett perfekt påskgodis
Ett underbart godis till jul. Smält smöret, lägg i socker sirap och grädde, låt koka upp. Låt koka ca 10 minuter, ganska kraftigt, så ta en stor kastrull
Blanda grädde, socker och smör i en kastrull. Låt det koka rikligt under omrörning i ca 7 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i gräddblandningen, tillsammans med rivet limeskal
Skär rabarbern i ca 2 cm-bitar och lägg i en tjockbottnad gryta. Värm tills den börjar safta sig, tillsätt socker och sjud under omrörning tills rabarbern är ett trådigt mos och all vätska kokat bort (ca 20 min)
I detta inlägg vill jag bjuda på ett underbart bountygodis (chokladdoppat kokosgodis), som blir ett perfekt påskgodis att bjuda och/eller mumsa på själv
Ät och njut av ditt julgodis. Koka upp socker, grädde och sirap. Rör om och sänk sedan plattan och låt småkoka i ca 10 min till 125 grader eller tills kolprovet håller
Idag har Emmis & jag pysslat med lite godistillverning till oss – och till våra vovvar. Båda gjorde vi i micron… Smidigare, billigare & snabbare hundgodis får ni leta efter
Varje år brukar jag göra bountybollar till jul, men de flesta jag firar jul med gillar inte sötsaker eller äter inte godis alls vilket gör att det brukar bli mycket av de godiset jag gör blir över
Förvara sedan godiset i en burk i kylen. Fick ett tips av Annika att testa dettarecept men byta ut de onyttiga ingredienser mot lite nyttigare, så igår ställde jag mig och testade dessa
Därför har jag satsat på att göra julgodis själv. Dessa är toppen substitut för marmelad godis. Har ni följt denna blogg vet ni säkert att vi försöker hålla bort det vita sockret