Kött

Kött

Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar
Honungsmarinerad fläskkarré med mangosallad

Honungsmarinerad fläskkarré med mangosallad

Fläskkarré är en köttbit som får en och annan snobb att rynka på näsan. Köttet är fint marmorerad av insprängt fett, något som gör det saftigt, mört och smakrikt
Köttfärslimpa på löksoppa & gräddsås

Köttfärslimpa på löksoppa & gräddsås

Köttfärslimpa. Rör om ordentligt och rör i köttfärsen. ca 500 g köttfärs2 dl crème fraiche1 påse fransk löksoppa1 ägg2-3 msk ströbrödsvartpepparSätt ugnen på 175-200°C. 7 dl buljong (helst kött)1 tsk tomatpuré1 tsk vinbärsgelé1 tsk sojamaizena1 dl gräddeKoka upp buljongen. ca 500 g köttfärs
Krämig och het fläskfilégryta

Krämig och het fläskfilégryta

300 g skogschampinjoner. 700 g fläskfilé. 2 rödlökar, i klyftor. 1 röd paprika, grovhackad. 3 klyftor vitlök, finhackad
Rostbiff

Rostbiff

Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort

Gräddig suovaspanna

Skär köttet i tunna strimlor. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen