Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Stick in en köttermometer, lägg i en ugnsform och stek klart i ugnen, 175º, till 70º -73°. Jag brukar låta den vara inne samtidigt som köttet och när det är färdigstekt höjer jag temperaturen till 225° så att gratängen får fin färg
Köttet. Marinera det med köttet och låt gärna stå över natten, iallafall minst tre timmar. Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken på ganska hög värme
Gnid in köttet med rikligt av salt och krossad peppar, klappa in kryddorna ordentligt i köttet. Här om dagen så blev jag väldigt sugen på danska Smørrebrød, det är ju så fantastiskt gott
kyckling, fisk, köttfärs, vegetariskt, för att skapa er egen veckomeny. Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan
Det där med vegetariskt var ju inte så himla enkelt. Har googlat en hel del på vegetariskt och scrollat massor av sidor men det är inte mycket som är "ååh, det där låter gott"