Än en gång har jag varit hos min favoritfiskhandlare Ek´s Fisk på Västra Torget. Fisken. Fisken. Jag handlade lite räkor och filéad gös, som handlaren byxade åt mig
Grädde, vitt vin, vitlök och räkor. det är allt. Varför krångla till det. Det här receptet kan jag inte ta åt mig äran av, hittade det på favvobloggen Matplatsen (hos Bloggfamiljen)
Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998. Det är skönt på ett sätt för vi har haft så mycket omkring oss den senaste tiden men det hade varit trevligt att vara på någon nyårsfest
Tänkte tipsa om god vardagsrätt med fisk. Blanda resten i en bunke och strö det över fisken. Man bör ju äta fisk åtminstone 2 gånger i veckan och det kan ju vara svårt att variera sig så nya tips brukar vara välkommet. Tillaga i 200 grader i ca 20 min eller tills fisken är fast och fin igenom