Gillar ni skaldjur kommer ni älska denna pajen, det gjorde iallafall jag. Tror det var favoriten av de tre pajerna jag gjorde till kräftskivan för några helger sen, mums filibabba
Pajdeg. Klä en osmord pajform ca 27-28 cm ,med degen och klä även över formens kant och vik över kanten. Nagga pajbotten och pensla med vispat ägg och fögrädda ca 8-10 minuter i 200 grader
Fördela grönsaker och kycklingkött i pajformen. Servera pajen något avsvalnad med sallad till. Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar botten som är ca 20x30 cm. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den stelnat och fått färg
Pajbotten. Fördela purjolöken över hela pajbottnen. Häll blandningen över pajen. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Pajdeg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord, rulla upp den på kaveln och lägg över den i pajformen
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen
En riktigt mumsig paj med en god rödbetssallad och middagen blev komplett. Pajdeg. Lägg kycklingen i pajskalet och fördela strimlad rå purjolök o baconet, sparrisbitarna( men spara knopparn) över kycklingen