Paj

Paj

  • 14 Recept
Paj för skaldjursälskaren!

Paj för skaldjursälskaren!

Gillar ni skaldjur kommer ni älska denna pajen, det gjorde iallafall jag. Tror det var favoriten av de tre pajerna jag gjorde till kräftskivan för några helger sen, mums filibabba
Skinkpaj

Skinkpaj

Pajdeg. Klä en osmord pajform ca 27-28 cm ,med degen och klä även över formens kant och vik över kanten. Nagga pajbotten och pensla med vispat ägg och fögrädda ca 8-10 minuter i 200 grader
Kycklingpaj

Kycklingpaj

Fördela grönsaker och kycklingkött i pajformen. Servera pajen något avsvalnad med sallad till. Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar botten som är ca 20x30 cm. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den stelnat och fått färg
Lax och purjolök på pepprig potatisbotten

Lax och purjolök på pepprig potatisbotten

Pajbotten. Fördela purjolöken över hela pajbottnen. Häll blandningen över pajen. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg
Räkcheesecake

Räkcheesecake

Botten. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter
Räkpaj med rökt lax

Räkpaj med rökt lax

Mixa snabbt ihop pajdegen i en matberedare med kniven monterad. Tryck ut pajdegen i formen. Fördela purjolök, lax, räkor och dill i pajskalet
Somrig laxpaj med sparris

Somrig laxpaj med sparris

Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Pajdeg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord, rulla upp den på kaveln och lägg över den i pajformen
Tacopaj

Tacopaj

Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen
Kycklingpaj med jägarbacon o sparris

Kycklingpaj med jägarbacon o sparris

En riktigt mumsig paj med en god rödbetssallad och middagen blev komplett. Pajdeg. Lägg kycklingen i pajskalet och fördela strimlad rå purjolök o baconet, sparrisbitarna( men spara knopparn) över kycklingen
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

Tryck ut i pajformen. Häll sedan i räkorna i pajskalet. Pajdeg. Kör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader