Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1. Gnugga potatisen ren eller skala den. Koka potatisen hel i saltat vatten i cirka 8-10 minuter. Slå av kokvattnet och slå på kallt vatten så tillagningen avstannar
En enkel fiskgratäng med mycket smak. Låt tonfisken rinna av och fördela fisken över riset. 2 fiskbuljongtärningar. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g. 2 fiskbuljongtärningar 3 dl långkornigt ris. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g 1 knippe dill
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Häll av spadet från ansjovisen och spara spadet från en av burkarna. Skala, skiva och stek löken i en stekpanna med smör tills löken blir mjuk och gyllene