Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Ta fram grillen i det fina sommarvädret och njut tillsammans med hela familjen. Köttfärsspett eller kebabspett – här är min favoritblandnng, gott med tabbouleh och en fet sås
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar
. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar. Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera
Igår tipsade jag er om en köttfärsrulle med vitkål. Den fyllningen är helt galet god och jag vill verkligen förtydliga att den går att använda på andra sätt än just i köttfärsrullen >> Ibland äter vi fyllningen som den är utan några extra tillbehör, det är krämigt och verkligen supergott
Hej på er. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Eftersom inte hela burken med ajvar relish gick åt till ajvarbiffarna igår kommer här ytterligare en rätt med ajvar relish och kassler, så den inte behöver stå och bli gammal
Putsa, salta och peppra filéerna. Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i ugn på 175º tills innertemperaturen är 65º
Gör så här. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°
Det här är en rätt som passar utmärkt till bufféer som till påsk, midsommar, student m. m. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig