Saffransskorporna går som smör i solsken, vilket ju är kanonkul. Har bakat flera satser och vid senaste baket så passade jag även på att göra en laddning med apelsin/chokladskorpor också
Dessa skorpor blev farligt goda och spröda. Receptet på våra spröda goda skorpor100g rumsvarmt smör2½ dl strösockerrörs poröst2 ägg4 dl vetemjöl (ev mera)1½ tsk bakpulverGrovhackade hasselnötterGrovhackad vitchoklad samt mörkchokladBlanda ihop och dela upp degen i fyra lika bitar, rulla tll längder och lägg på bakplåtspapper
Har bland annat hunnit baka idag. Underbart knapriga & goda vanilj & sötmandelbiscottis. Påminner mycket i smaken om en blandning av marängtårta & mandelmassa
Chokladskorpor med Daim. Nä det får bli en go kopp med några chokladskorpor med Daim i nu dårå. Sänk ugnen till 100 grader och sätt in plåten för att torka skorporna i ca 1,5 timme
Vad sägs exempelvis som spröda, gyllengula skorpor, eller biscotti, att duka fram på fikabordet. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar, gärna i ett par timmar, tills de kallnat helt
För mig är skorpor sånna där snustorra saker med kardemummasmak som man köper i en stor påse och fick tillsammans med blåbärssoppa när man var liten och varit magsjuk