Och med havssalt på. Fortsätt grädda tills dom är lite gyllenbruna och knapriga. Idag blev detSolrosfrönPumpafrönLinfrönSkalade sesamfrönchifrön (bara någon matsked av dessa)Olivolja, en skvätt efter smak (kanske 3 msk)Fiberhusk (går lika bra med psyllium, och har man i chifrön, kan man troligen skippa detta). Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö över havssalt och in i ugn på 150grader. Efter ca 15-30 min så kommer det ha blivit sega ark som man om man vill kan klippa isär, men det går lika bra att skippa detta moment och istället bryta isär allt när dom är färdiggräddade. Jag brukar grädda 15-20min, klippa isär och passa på att vända på arken och sedan grädda 20-30min till
Detta är bindemedlet i vårt knäckebröd. Dock är inte frön den billigaste råvaran i skafferiet och det är inte heller mandelmjöl som ofta utgöra basen i olika recept
Mixa ost och basilika i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver och smöret i tärningar. Ta ut små hjärtan med mått och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
GI-knäckebröd. Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Jag har länge dragit mig för att baka knäckebröd. Verkar så kladdigt med rågmjöl och kavel…. Man rör bara ihop en ”gröt”, kavlar ut den och skjuter in en plåt i ugnen