Gratäng

Gratäng

  • 32 Recept
Krämig köttfärsgratäng med spaghetti och osttäcke

Krämig köttfärsgratäng med spaghetti och osttäcke

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 300 gram spaghetti 2 tsk salt 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 200 gram morötter 500 gram blandfärs 1 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 400 gram pastasås , gärna med basilikasmak 2 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong 1 kruka(or) färsk basilika 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl crème fraiche 0,5 dl standardmjölk 50 gram prästost Köp receptet
Pastagratäng med brysselkål och färskost

Pastagratäng med brysselkål och färskost

Igår lagade jag denna mumsig pastagratäng med brysselkål och färskost. Vi hade nämligen brysselkål kvar i frysen och lite färskost över från uppesittarkvällen, så jag tyckte att det var en utmärkt idé att kombinera dessa ingredienser i en krämig pastagratäng
Svampfylld cannelloni

Svampfylld cannelloni

250 g färska lasagneplattor. 2 dl riven parmesanost. 250 g champinjoner
Fiskgratäng

Fiskgratäng

800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0
Tortellinigratäng

Tortellinigratäng

420 g färdig tomatsås, gärna med vitlök och basilika. 2 dl crème fraiche. 2 dl vatten
Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg och är genomvarm