1Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Snabbt och lyxigt. Hallon och chokladmousse (4 personer)2 dl hallon1 msk råsocker2 dl vispgrädde2 äggulor200 g mörk choklad 70% smältSpara några fina hallon till garnering
Här är receptet som jag använder när jag gör bärmousse till mina tårtor. Oftast gör jag med frysta hallon, det blir godast och är oftast enklast att få tag på, men det går givetvis att göra med andra bär
Oreo fyllning till tårta/kaka. Ljuvlig oreofyllning till tårtor/kakor. Len och väldigt god i smaken. Passar utmärkt att även spackla hela tårtan med denna fyllning
Mixa samman alla ingredeinser ordentligt (under ett par minuter), och söta efer smak. Jag kan äta jordnötssmör med en sked rakt ur burken, så gott är det
Häll därefter på den ljumma mjölken under samtidig vispning tills den blir en slät blandning. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull
Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på